Vokalna skupina Krila

Vokalna skupina Krila

Šest deklet in šest fantov z dirigentko Mojco Lorber že od leta 1992 druži ne le skupna ljubezen do petja, ampak predvsem prijateljstvo. To se še posebej krepi na številnih skupnih potovanjih širom Slovenije, večkrat pa smo se odpravili tudi preko naših meja.

Naš izbor pesmi je zelo raznovrsten, saj zajema skladbe od renesanse do današnjih dni, od ljudskih pesmi do umetnih skladb ter črnske duhovne in zabavne glasbe.

Nastopamo precej, če imamo le čas in če nas povabijo. Vedno nas pogrejejo spomini na nastope pri Slovencih v zamejstvu  in malo dlje (Erlangen, Ellwangen, Augsburg, Milano, Stuttgart, München,…). Vsaka taka mini vikend-turneja je za nas nova izkušnja, ki je napolnjena z veliko smeha in s celo vrsto zabavnih dogodivščin "ob poti". Ponosni smo na naše sodelovanje ob obisku svetega očeta v Mariboru in ko smo mu 'vrnili' obisk v Rimu. Pravzaprav je preveč stvari, ki bi jih bilo vredno in treba zapisati pod rubriko "Krila nastopajo". Sodelovanje na raznih dobrodelnih prireditvah, koncerti, tekmovanja, pol-koncerti, sodelovanja s celo vrsto slovenskih glasbenikov zabavne 'scene', mini koncert za naše starše ob prazniku staršev, poroke, nastopi ob raznih odprtjih razstav in še in še ... V dobrih dveh desetletjih se je nabralo malo morje vaj, nastopov, prevoženih kilometrov in na tone smeha.

Zasedba je od začetka skorajda nespremenjena. Imeli smo nekaj kadrovskih menjav v moških vrstah, ženska postava pa ostaja enaka že od prvega Krilskega dne. Dekleta sicer tu in tam spremenijo barvo las in frizuro, vsa so spremenila priimke, a o tem morda kdaj drugič. Že od samega začetka nad nami krili Mojca Lorber.